Voor werkgevers

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor het zoveel mogelijk voorkomen van ziekteverzuim binnen jouw bedrijf.
Wanneer een medewerker dreigt uit te vallen of reeds is uitgevallen door stress of erger nog, een burn-out, dan kan dit hoge kosten met zich meebrengen.

Door tijdig ingrijpen bij een dreigende burn-out kan een medewerker nog blijven deelnemen in het arbeidsproces en is zowel het bedrijf als de medewerker hierbij gebaat. Is een medewerker al uitgevallen, dan is het zaak om deze zo snel mogelijk door middel van de beste persoonlijke begeleiding terug in het werkproces te krijgen.

Als ervaren burn-outcoach met jarenlange HR-ervaring bij een grote werkgever, kan ik eraan bijdragen om dit te realiseren. Via een intakegesprek met de medewerker wordt er in kaart gebracht wat de hulpvraag is en maak ik vervolgens een programma op maat om de beoogde doelstellingen te realiseren.

Problemen waar de werknemer tegen aan loopt.

Werknemers met stressklachten proberen vaak ten koste van alles hun hoofd boven water te houden. Hierdoor is goede communicatie tussen werknemer en werkgever vaak moeilijk als er weinig tot geen ervaring is op dit gebied.

Een medewerker met stressklachten:

  • Heeft angst om zijn baan te verliezen, en presteert daardoor minder dan voorheen
  • Denkt anderen tot last te zijn terwijl ze eigenlijk hun hart willen luchten
  • Zijn vaak werknemers die hoge eisen aan zichzelf stellen

Omdat ieder persoon uniek is, is de oplossing voor iedereen anders. Het belangrijkste is dat werkgever en werknemer volledig achter een traject staan. Zo maken we samen de kans van slagen zo groot mogelijk. Werkgever en werknemer hebben er het meest aan als de medewerker zo snel mogelijk weer lekker in z’n vel zit. Daardoor kan hij ook weer een toegevoegde waarde zijn voor het bedrijf.

Soms zijn enkele gesprekken over de situatie al voldoende om inzicht te krijgen en ermee af te rekenen.
Begeleiding van de werknemer in de communicatie naar werkgever en bedrijfsarts kan veel angst wegnemen.

Wil jij meer weten?
Neem dan contact met mij op via 06-45292101 of stuur een e-mail naar info@vandorencoaching.nl voor het plannen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.